Jogvédelem biztosítás gépjármű flották részére

Jogvédelem biztosítás gépjármű flották részére

Bármely fuvarozó, szállító, gépjármű parkkal rendelkező céggel előfordulhat, hogy gépjárművei használata során vitás jogi helyzetbe kerülhet.

Különösen kellemetlen, kényelmetlen a jogi kiszolgáltatottság külföldön tortént baleset, közlekedési vétség, személysértés, hatósági eljárás, stb. során.

A jogvédelem biztosítás a jogi érdekek érvényesítésében nyújt segítséget hatóságok, bíróságok előtt itthon és külföldön.

Kinek ajánljuk?

Flottával, gépjármű parkkal rendelkező fuvarozó, szállító vállalkozóknak, vállalatoknak, cégeknek, illetve azoknak, akik gépjármű üzemeltetői, vagy gépjármű vezetői minőségben kívánnak biztosítási védelmet szerezni.

A gépjármű üzemeltetésével összefüggő jogvédelem biztosítás egy adott személygépkocsira vonatkozik, mindegy hogy a vitás helyzetet kiváltó alkalommal ki vezette az autót.

Néhány példa, hogy milyen esetekben segít a gépjármű üzemeltetésével összefüggő jogvédelem-biztosítás:

A gépjármű vezetéssel összefüggő jogvédelem biztosítás egy adott személyre vonatkozik. Mindegy, hogy a biztosított személy éppen egy kölcsönkapott, bérelt vagy saját autót vezetett.

Néhány példa, hogy milyen esetekben segít a gépjármű vezetésével összefüggő jogvédelem-biztosítás:

Miért érdemes a biztosítást megkötni?

A kár- és jogvédelem-biztosítási szerződés többféle, összetett szolgáltatást és segítséget kíván nyújtani azoknak, akik külföldön közlekedési baleset során kárt szenvednek, vagy közlekedési balesetet okoznak, és emiatt ellenük hatósági eljárás indul.

Ha biztosítottunk külföldön baleset részese lesz, társaságunk jogi, ügyintézési, érdekképviseleti segítséget nyújt a számára és az igény érvényesítéséhez szükséges költségeket megfizeti.

Nem köztudomású, hogy egy határainkon kívül elszenvedett gépjárműbaleset - amelyben a magyar fél a károsult -, még ha vétlen is biztosítottunk, milyen hosszadalmas és nehézkes ügyintézéssel jár. A külföldi biztosító kárrendezésének elhúzódása az autósok számára - különösen, ha működésképtelenné válik a jármű - igen nagy anyagi megterhelést jelent. Vitás esetekben esetleg évekig, de sokszor még jogilag tisztázott helyzetben is hónapokig elhúzódhat a kárrendezési folyamat. A vétlen károsult hosszú ideig várhat a kár kifizetésére. Ha pedig vita támad a felelősség kérdésében, költséges és fárasztó pereskedés kezdődhet, ami szintén súlyos anyagi terhet ró a biztosítottra. Az esetek többségében egy magánember sem anyagilag, sem szakmailag nem képes vállalni az ebből adódó tortúrát (idegen ország, idegen nyelv, más jogi környezet stb.).

Ha Ön netán közlekedési szabálysértést vagy bűncselekményt követ el, az is gondot okozhat, hogy idegen országban, más jogrendszer érvénye alatt vonják büntető- vagy szabálysértési eljárás alá. A kirendelt ügyvéd és a per költségeit is a vétkes félnek kell kifizetnie, ami tetemes összeg lehet, főleg, ha évekig elhúzódik a per.

Ha Ön társaságunkkal köt kár- és jogvédelem-biztosítást, a feltételekben meghatározott módon és mértékben - anyagi, jogi és ügyintézési szolgáltatást nyújtunk, ha külföldön baleset részese lesz, vagy ha Ön ellen büntető- vagy szabálysértési eljárás indul.

Várjuk szíves megkeresését!

További ajánlataink fuvarozók, és szállítmányozók, speditőrök biztosítási védelmére:

Biztosítási tanácsadás,
felvilágosítás, egyeztetés:

Balázs-Piri Emese
biztosítási tanácsadó


Hívjon Skype-on ingyen!Skype Me™!


Kapcsolatfelvétel
Nem olvasható a megerősítés?
Új kép kérése!